|
wiosenny problem (Kinga) |
|
|
Żeby nie był powracający to trzeba działać na przyczyny, a nie skutki. Polecam preparaty doustne, bo działają na metabolizm tłuszczów w organizmie i wspomagają odbudowę skóry. Nie wiem jak głęboki masz cellulit, ale jeśli jest to problem powracający, to na pewno to da ci lepsze efekty niż kremy i balsamy ;) Sama się przymierzam do takiej kuracji, słyszałam, że Inneov teraz wprowadza saszetki na cellulit do rozpuszczania w wodzie. Chyba nawet są dość przyjemne w smaku, więc to dodatkowy plus :) (więcej...) |
|
|
Czy którejs z was udał się z walczyć cellulitis??? (Truskawka) |
|
|
ja kiedys mialam celulitis ale przez wakacje duuuzo tanczylam ruszalam bioderkami tak ze tem \"tluszczyk\" na udkach az sie ruszal i po jakims czasie
(moze jakies 2 tyg) zauwazylam ze celulitis wyraznie sie zmniejszyl a skora stala sie jedrniejsza (tanczylam codziennie ok 1 godzinki) zycze powodzenia (więcej...) |
|
|
rozstepy....i cellulit (Dominika) |
|
|
Też mam ten sam problem.
Stosuję krem na rozstępy, ale efektów na razie nie widze. Może dlatego że nie jestem systematyczna i rzadko go używam. (więcej...) |
|
|
Ten koszmarny cellulit… (Dona) |
|
|
Witam wszystkich !! Znów idzie lato a ja jak co roku borykam się z tym samym problemem. Nie mam już pomysłu jak się go pozbyć, owijam się folią, stosuje różne preparaty, dietę i ćwiczę --- i nic. Błagam pomóżcie, chcę się zdecydować na jakieś zabiegi tylko niebardzo wiem co działa najlepiej. (więcej...) |
|
|
Sposoby na cellulit (No name) |
|
|
Czytałam ostatnio na temat drenażu o tutaj drenazlimfatyczny.info.pl
Mam nadzieję, że pomogę komuś, jeżeli ma pewne wątpliwości. (więcej...) |
|
|
Domowe sposoby na cellulit (Kajka) |
|
|
hej dziewczyny chcialambym jeszcze raz zapytac czy znacie jakies domowe sposoby na walke z cellulitem? nie mowie tu o calkowitym jego wytepieniu no ale chociaz jakies zabiego wspomagajace ta walke, tylko prosze nie pisac o peelingu kawowym bo juz to znam (więcej...) |
|
|
Mam cellulit!!!!! (Tania 234) |
|
|
xxx mloda,szczupla z natury dziewczyna,nigdy nie bylam na zadnej diecie,no i nie zamierzam:) jednak ostatnio zawazylam na posladkach cellulit!! rozwija sie z szybkim tempie:( najpierw go nie bylo widac,tylko jak zaciskalam posladki a teraz to juz masakra sad wstydze sie nawet pzred swoim chlopakiem,moja pupa do tej pory jedrniutka stala sie jak galareta rozlazla:( co robic? czy kremy pomagaja?i jakie sa najlepsze?!pomocy (więcej...) |
|
|
Ból po stosowaniu baniek i wałków na cellulit (Marika250) |
|
|
Ha, ha, ha!!! Teraz będziesz mieć nauczkę, że najważniejszy jest umiar. Teraz wystarczy, że zrobisz mały masaż na polepszenie ukrwienia i ból minie. A na przyszłość kontroluj swoją siłę. (więcej...) |
|
|
domowe sposoby walki z celulitem (aduśka) |
|
|
Ja walczę z cellulitem już dłuższy czas, używając wielu kosmetyków dostępnych, pomaga mi to jednak na krótko, zastanawiam się nad wypróbowaniem domowych sposobów ponoć co naturalne to najskuteczniejsze. wrzućcie coś (więcej...) |
|
|
algi morskie na celulit (Wąsik) |
|
|
hej, czy ktoś stosował i w jakiej postaci algi morskie na cellulit? Czy kuracja okazała się skuteczna? (więcej...) |
|
|
próbowałyście??? (Marta Cz) |
|
|
aaa, nazywaja sie celluoff. Wiecie coś o nich? (więcej...) |
Zmarszczki
Na powstawanie zmarszczek wpływ mają też dodatkowe czynniki, wśród których wymienić można brak odpowiedniej pielęgnacji twarzy (np. nienawilżanie jej), ogólny słaby stan zdrowia, hormony, palenie papierosów, klimatyzację, stresujący tryb życia, niewłaściwą dieta, czynniki zewnętrzne jak np. warunki atmosferyczne, a także taką prozaiczną rzecz jak szorstka poduszka do spania czy brak witamin i minerałów.
Kolagen
Kolagen składa się z białek włóknistych i stanowi ok. 30% masy ludzkiego ciała. Pełni niezwykle ważne funkcje w naszym organizmie. Odpowiedzialny jest między innymi za odnowę komórek skóry i prawidłowe nawilżenie, oraz jej jędrność i sprężystość.